OVER ONS

Chris Beckers is geboren in Kerkrade in 1976 en op 8 jarige leeftijd na de scheiding van zijn ouders met zijn moeder en 2 broertjes naar Lelystad verhuisd.

“Na de scheiding van mijn ouders kwam mijn vader regelmatig naar ons toe om ons te bezoeken en in 1988 heeft mijn vader in huis een kast omgebouwd tot voliere waar er al gauw een paar koppels kanaries in werden gezet. Kweken met de kanaries was een drama en de lol was er dan ook al gauw vanaf. Duiven dat is wat ik graag wilde en tot mijn grote vreugde kwam Pa samen met Jos Gruisen in de winter van 1989 een mooi hokje plaatsen. In 1990 gestart en lid geworden van PV de Flevocourier en gestart met jonge duifjes op de Natour. Al snel volgde er leuke prestaties op de Vitesse vluchten als jeugdlid.”

Neem contact op met Chris Beckers

In 2000 heb ik Nancy leren kennen en zijn we gaan vliegen onder de naam Combinatie Beckers, Lelystad. in de daarop volgende jaren zijn onze 4 zonen Nick, Sem, Justin en Jamie geboren. Na een aantal jaar me te hebben toegelegd op de Vitesse kwamen er in 2001 de 1e Marathon duiven van Pa uit Sittard naar Lelystad…. De Armani en de Mexx waren meteen een schot in de roos daar de Armani in 2003 8e Asduif werd van de Afdeling 8 en de Mexx 3e Asduif 2005 Afdeling 8 op de Marathon. Later werd de Armani gekoppeld op de Esprit en was er een Super koppel ontstaan waar De Spirit bij Pa in Sittard een TOPDUIF is geworden en mede door de Spirit de Cup van Vlaanderen werd gewonnen op Barcelona 2011.”

In 2008 zijn we verhuisd naar onze huidige woning met de bedoeling om daar een nieuwe start te maken op de Marathon vluchten.  We hebben een nieuw hok gekocht bij de Firma Punt en in overleg met Pa duifjes aangeschaft bij Jaap van der Velden… Jaap had ons tevens een doffer uit de Rocky te leen meegegeven om wat uit te kweken.

Snel na de verhuizing pakte we de draad weer op en konden we leuke prestaties noteren… Ondertussen in 2012 via Toppigeons duifjes aangeschaft bij Jelle Jellema uit de Orion, Zwart goud en Dochter Olympic Miss Gijsje. De nieuwe duifjes moesten gekruist gaan worden op de basis marathon duiven van mijn vader uit Sittard en zo gezegd zo gedaan. Vanaf 2014 gingen er elk jaar jongen naar Pa in Sittard om getest te worden op de marathon vluchten. Tot ons grote verdriet heeft Nancy 2 dagen voor kerst in 2014 een ernstig auto ongeluk gehad die ons leven op zijn kop heeft gezet, en er voor zorgde dat de duiven op een 2e plan kwamen. In de volgende jaren hebben we hard gewerkt aan ons kweekhok waar we in hoofdzaak duiven hebben aangeschaft via PIPA bij Jelle Jellema, Hugo Batenburg, Verweij-de Haan. De vluchten werden op een zeer laag pitje voortgezet.

2019 wint Pa met de Perpignan de 1e Nationaal Perpignan ZLU 2019 met een duif gekweekt in Lelystad 25% eigen soort en 75% soort Jaap van der Velden en wat was Pa en natuurlijk ook wij trots op de 1e Nationaal!!!

Mijn vader had een slechte gezondheid en was dan ook al jaren aan de zuurstof…. Met hulp van zijn vrouw Fienny en zijn beste vriend Bert Durlinger kon Pa gelukkig nog genieten van de duifjes met als hoogtepunt natuurlijk de 1e Nationaal… Helaas is mijn pa op 25-3-2021 toch nog vrij plotseling overleden en zijn de duiven in 1 koop naar België verhuist.. Alleen De Perpignan is naar Lelystad gekomen en zal daar de rest van zijn leven blijven…. Aan ons nu de uitdaging om op de marathon te gaan schitteren en Pa daarboven trots te maken.

Bekijk doffers
Bekijk duivinnen